Parca reteta originala nu are smantana, si nici ardei, dar in rest, supa mea se incadreaza in categoria ‘a la grec’.

Ingrediente (pentru .. 6-8 portii) 

– carne de pui (eu am folosit o pulpa, aripa, gat)

– 3-4 morcovi

– pastarnac

– radacina patrunjel

– telina

– ardei rosu

– 2 cepe mai mici (una mare/rosie/alba indiferent)

– sare

– piper

– 100 g orez

– 3 galbenusuri

– 200 g smantana

-zeama de lamaie (eu am pus foarte putina, cat sa nu fie supa cah)

Preparare

Am fiert carnea cam 1 h timp in care am pregatit zarzavatul, curatat legumele si feliat ce imi place mie sa gasesc in lingura cand mananc supa (morcovi, patrunjel si ardei). Am pus orezul la inmuiat (ar fi bine sa stea 30 minute macar ca se fierbe mult mai repede).

Eu am si spumat supa pe parcurs. Dupa ce s-o fiert am scos carnea, am pus legumele si am potrivit de sare lasand sa fiarba cam 10 minute apoi am pus si orezul. Am amestecat galbenusurile cu smantana si le-am lasat sa ajunga la temperatura camerei.

Dupa vreo 15 minute am gustat sa vad cat mai tre sa fiarba, sa nu se faca terci. Am mai lasat putin de tot, dar merge cu gustatu, ca eu nu am cronometrat. Dupa ce o fiert tot, am tras supa de pe foc si am turnat supa calda in amestecu de out+smantana. Dupa ce se incalzeste amestecu ala, l-am turnat pe tot in supa si GATA. Nu se mai fierbe dupa ce se amesteca cu galbenusurile si smantana, ca se taie.

couldn’t for the life of me snap a decent picture of this thing, tricky weather, tricky lighting and shitty setting, dar n-as vrea sa creada lumea ca traiesc doar cu prajituri.