Not sure what this type of squash is called exactly, but i have mom to thank for sharing, so thanks mom!

Ingredients (serves 4)

– 2 large summer squashes, cut in half lengthwise, deseeded

– 300 g minced meat (i used turkey+pork mix)

– 1 tiny red onion

– 2 carrots

-100 ml tomato sauce

– grape seed oil for frying the meat

– fresh herbs (celery and parsley leaves)

– salt+pepper+chilli flakes

– 100 ml sour cream

– 2 cloves garlic

Directions

Preheat the oven to 190 degrees C.

1. Set some water to a boil, add salt.

2. When the water starts boiling, dive each piece of squash and boil for about 9-1o minutes, handle with care so they don’t break.

3. While they’re boiling, prepare the veggies, grate the carrots and slice the onion really finely.

4. Heat some oil in a skillet and add the meat, saute for a few minutes till it changes color, then add onions, carrots and tomato sauce then saute  for another 10 minutes.

5. Drain the squash pieces and set aside.

6. Once the meat mix is done, season wiht sald, pepper and chili flakes. Feel free to use any other spices or herbs you enjoy. set aside.

7. Fill each squash half with the meat mixture, careful not to spill any in the pan you’ll be baking them, cuz it’s going to burn and smoke and  ruin your dish. Bake for 30-40 minutes till the squash edges turn yellowish/light brown.

8. Serve with sourcream sauce (sour cream +garlic+parsley).

Pozele sunt in stil adihadeanesc. This focus thing is tricky.

Ingrediente (4 portii)

– 2 dovleci mari de vară, tăiati în jumătate pe lungime, cu semintele indepartate

– 300 g carne tocată (am folosit amestec de carne de curcan +porc 70%-30%)

– 1 ceapa rosie

– 2 morcovi

– 100 ml suc de rosii

– Ulei din seminţe de struguri pentru prajit carnea

– Ierburi proaspete (frunze de telina si patrunjel)

– Sare + piper + fulgi de ardei iute

– 100 ml smantana

– 2 catei de usturoi

Preparare

Se incalzeste cuptorul la 190 grade C.

1. Se pun 2 l apă la fiert intr-o oala incapatoare, se adaugă sare.

2. Cand apa incepe sa fiarba, se adauga bucatile de dovlecel si se fierb timp de aproximativ 9-1o minute, manipulaţi cu grijă astfel încât acestea să nu se rupa.

3. În timp ce acestea se fierb, pregătiti legumele, razuiti morcovii si taiati ceapa marunt.

4. Incalziti ulei intr-o tigaie şi adaugati carnea, gatiti pentru câteva minute până isi schimbă culoarea, apoi adaugati ceapa, morcovi, sucul de rosii şi gatiti pentru inca 10 minute.

5. Scurgeti bucatile de dovlecel şi lasati-le la racit deoparte

6. Condimentati carnea cu sare si piper si fulgi de ardei iute. Se pot folosi orice fel de condimente sau ierburi preferati.

7. Umpleţi fiecare jumătate de dovlecel cu amestecul de carne si coaceţi timp de 30-40 minute pana se maronesc marginile dovlecelului.

8. Serviti cu sos de smantana (smantana + usturoi + patrunjel) sau iaurt, sau suc de rosii.

Advertisements