This is going to be a short one. It was on the menu last weekend along side those stuffed squashes and raspberry soufflé.

Ingredients

– 0.5 kg green beans

– 2 l water

– 1 onion

– 1 bell pepper

– 3 carrots

– tomato juice or chopped tomatoes, peeled or canned

and CELERY! most important of them all (root or leaves either work)

– sour cream + 10 g flour (optional)

Directions

1. wash all teh veggies, remove the tips from your green beans and break them in a few pieces

2. add the greenbeans, half a bell pepper, half teh onion, celery root or leaves and carrots to the water, season with salt and let them boil for half an hour (check for doneness and let if boil some more unless it’s done).

3. when done, add tomato juice, season wiht salt and pepper

4. heat some oil in a skillet, chop the other half of bell pepper and onion and slice them finely.

5. cook till onion becomes transparent, add the flour and a few tablespoons of water, remove from heat and mix well to avoid lumps.

6. pour over the soup and bring to a boil, let it boil for a few mins till the soup thickens, add sour cream to taste and serve.

For a light and easy version, just skip steps 4 and 5. you can still add sour cream or not, depends on your diet etc. Use the whole onion and bell pepper if you won’t be frying them in the end. I usually remove my whole vegs from teh pot once tehy’re boiled. but that’s just me, it’s a bad habit anyway. Enjoy!

Ingrediente

– 0,5 kg fasole verde

– 2 l de apă

– 1 ceapa

– 1 ardei gras

– 3 morcovi

– Suc de rosii sau rosii taiate, decojite sau conservate

si telina! (radacina sau frunze)

– Smântână + 10 g de făină (opţional)

Preparare

1. se spală toate legumele, indeparatati capetele de la fasole verde şi rupeti pastaii în câteva bucăţi

2. fasolea verde se pune la fiert cu o jumătate de ardei gras, jumatate de ceapa, radacina de telina frunze si morcovii, se condimentează cu sare şi se lasa la fiert o jumătate de oră (verificati daca sunt fierti si daac nu, mai lasaţi-i putin sa fiarba)

3. când se termina de fiert, se adauga sucul de rosii, sare şi piper

4. se încălzeşte puţin ulei într-o tigaie, se taie foarte fin cealaltă jumătate de ardei gras si ceapa

5. se gatesc pana ceapa devine transparenta, se adauga faina si cateva linguri de apă, apoi se iau de pe foc şi se amestecă bine pentru a evita cocolosii.

6. se toarna peste supa si se aduce la fierbere, se lasa sa fiarba cateva minute pana se ingroasa supa, se adauga smantana dupa gust si se serveste.

Pentru o versiune mai usoara, săriţi peste paşii 4 şi 5. puteţi adăuga încă smantana sau nu, depinde de dieta, etc. Utilizaţi ceapa intreaga si ardeiul gras, dacă nu le mai folositi la prajit. Eu arunc legumele pe care le-am pus sa fiarba intregi (ceapa/ardeiul) dupa ce se fierv, dar asta e un obicei prost oricum.

 

Advertisements