Made a cake some time ago, got lazy about posting, didn’t like how it turned out, but it proved to be rather delicious 24 hrs later. It’s made of three layers, brownie, coffee mousse and mascarpone-cream “mousse”.

I think the message on the cake is spelled incorrectly, but it wasn’t my doing so i’m safe. it should’ve read “good anniversary” in German.

Ingredients:

Brownie Layer (22 cm pan)

-75 g flour
– salt
– 5 g cocoa
– 150 g chocolate (I had an assortment of different kinds)
– 113 g butter
– 150 g sugar (white+brown)
– 3 tiny eggs or 2 large ones
– vanilla extract (i made my own)

– 5 g instant coffee + 1 tbsp rum

Directions

Preheat oven at 190 degrees C (350 F)

1. Chop the chocolate.

2. In a small bowl, combine flour, salt, and cocoa. Mix well, and set aside

3. Melt the butter and chocolate over a double boiler. You can do this in the microwave if you want.

4. Stir the chocolate until nice and smooth. Add both sugars.

5. Whisk in the eggs

6. Add the vanilla, coffee powder and rum.

7. Mix in the flour mixture, stir JUST UNTIL it is incorporated.

Line a pan with parchment or tin foil. Pour the batter into the pan. Bake for 30 minutes rotating the pan halfway through. Take the brownie out of the oven and let cool completely before cutting.

 Coffee Mousse

– 2 egg yolks

– 60 g sugar

– 5 g cornstarch

– 5 g gelatin

– 250 ml milk

– 10 g instant coffee or 50-100 ml really strong coffee (in which case use less milk)

-250 ml whipping cream

 (you should have roughly 500 ml liquid)

Directions

1. Soften the gelatin sheets in ice water.

2. Whisk egg yolks and sugar until the mixture turns pale.

3. Add in the cornstarch and whisk to combine.

4. Heat up the milk in a saucepan until boiling point, add in the instant coffee granules (or strong coffee) and stir to combine.

5. Pour the milk and coffee mixture into the egg yolk mixture and stir to combine. Pour the mixture into a saucepan and heat till 80 degrees Celsius. Add gelatin. Remove the mixture from heat and let cool in an ice bath.

6.Whip the whipping cream until medium stiff peaks and fold it into the coffee mixture.

Pour the coffee layer over teh brownie. Let cool while you’re preparing the next layer.

Mascarpone Layer

-3 egg yolks

-100 g powdered sugar

– 250 g mascarpone cheese

-150 ml heavy cream

-gelatin

Directions

1. Soften the gelatin sheets in ice water.

2. Whisk egg yolks and sugar on a double boiler until the mixture turns pale.

3. Let cool to room temperature while you’re whipping the cream.

4. Mix the mascarpone cheese with the egg yolks, fold the whipped cream in.

Pour the mixture over the coffee mousse, let cool in the freezer for a few hours.

Decorate or skip this step, but DO let the cake sit in the fridge over night, the flavours will blend nicely and the layers will become one. We served this one after 1-2 hours of freezer time and it wasn’t too refreshing.

Am facut un tort pentru gabi, decorat de druta. Are trei straturi, negresa, spuma de cafea si spuma de mascarpone cu frisca, cam ca si crema pentru tiramisu.

Ingrediente:

Stratul de negresa. (tava cu diametru de 22 cm)

-75 G făină
– Sare
– 5 g de cacao
– 150 g ciocolata (am avut mai multe tipuri, milka lapte, neagra si bailey’s parca )
– 113 g unt
– 150 g de zahăr (alb + brut)
– 3 oua mici sau 2 mari
– Extract de vanilie

– 5 g de cafea instant + 1 lingura rom

Preparare

Se incinge cuptorul la 190 grade C (350 F)

1. Se taie ciocolata.

2. Într-un castron mic, se combina faina, sarea, si cacaoa. Se amestecă bine, şi se pune deoparte

3. Se topeşte untul şi ciocolata pe abur. Puteţi face acest lucru în cuptorul cu microunde, dacă doriţi.

4. Se amestecă până când ciocolata devine neteda. Se adauga zaharul.

5.  Se adauga pe rand ouale

6. Apoi  esenta de vanilie, praful de cafea şi romul.

7. Se amestecă si amestecul de faina pana cand acesta este incorporat.

Se toarnă aluatul în tava si se coace timp de 30 de minute, intorcand tava dupa 15 minute. Se lasa la racit complet inainte de-a prepara urmatorul strat.

Pentru a putea turna stratul urmator mai usor, se poate fabrica un inel din hartie pe care sa-l puneti in jurul negresei sau folosi direct tava in care ati copt negresa.

Spuma de cafea

– 2 galbenusuri de ou

-60 g de zahăr

– 5 g amidon de porumb

– 5 g gelatină

– 250 ml lapte

– 10 g de cafea instant sau 50-100 ml de cafea foarte tare (caz în care utilizaţi mai puţin lapte)

-250 Ml frişcă

(Ar trebui să aveti aproximativ 500 ml de lichid)

Preparare

1. Inmuiati foile de gelatina in apa rece.

2. Bateti galbenusurile de ou cu zahărul, până când amestecul devine palid.

3. Adăugaţi amidonul si amestecati bine.

4. Se încălzeşte laptele într-o cratiţă până la punctul de fierbere, se adaugă granule de cafea instant sau cafeaua (puternic) şi se amestecă.

5. Se toarna amestecul de cafea şi lapte în amestecul de gălbenuş de ou şi se amestecă. Se toarnă amestecul într-o cratiţă şi se încălzeşte până la 80 de grade Celsius. Se adauga gelatina. Se lasa amestecul deoparte (eventual la racit pe baie de gheata)

6. Se bate frisca pana se formeaza varfuri semi-rigide si se amesteca în amestecul de cafea.

Se Se toarnă peste negresa apoi se lasa la racit în timp ce se lucreaza la stratul următor.

Stratul de mascarpone 

– 3 galbenusuri

-100 G zahăr pudra

-250 G de branza mascarpone

-150 Ml smântână dulce pentru frisca

– 5 g Gelatină

Preparare

1. Inmoaie foile de gelatina in apa cu gheata.

2. Bateti galbenusurile de ou şi zahăr pe abur până când amestecul devine palid.

3. Lasati sa se raceasca la temperatura camerei, în timp ce bateti frisca.

4. Se amesteca branza mascarpone cu galbenusurile de ou, apoi se adauga frisca

Se toarnă amestecul peste spuma de cafea si se lasa sa se raceasca in frigider pentru cateva ore sau in congelator daca urmeaza a fi servit mai curand.

Singura observatie relevanta pe care o am ar fi ca ii indicat sa il lasati sa stea o vreme (Frigider) cam 8-12 h, se amesteca aromele si tot si devine mai gustos si mai racoritor.

Advertisements