What i’ve learned from my lasagna-making process is that if you’re going to use lasagna noodles and some sauces, your dish will be called lasagna. The better the ingredients, the better the final dish will turn out to be.

Simple math, just like foodwishes chef says, I made this one by combining 4 parts bolognese sauce, 3 parts lasagna noodles (pre-boiled), 2 parts bechamel sauce and mozzarella.

For the bolognese sauce i used a mix of minced meats, pork and beef, oni0ns, garlic, carrots, celery root, tomatoes, tomato juice, basil, white wine, salt and pepper. All boiled for a few hours. I made it the before and saved it in the fridge after using some of it for dinner.

For the bechamel sauce i combined 40g butter and a tiny onion finely sliced, fried a bit, added 40 g flour, fried some more then poured 400 ml cold milk and added a spoonful of mascarpone cheese, pepper and a pinch of nutmeg.

I boiled the lasagna noodles for about 7-8 minutes till tender.

Once i had everything on the table, i chopped some mozzarella cheese, fresh to spread over my sauces in between layers.

See video here. i’m SO lazy, i’m sorry.

Basically it’s meat, noodle, white sauce, meat, noodle, white sauce, meat, noodle, meat, mozzarella.

Ah yes, mine was kinda messy-looking and the pictures don’t help much. In spite of that, i very much enjoyed the taste and textures.

Am facut lasagna prin combinarea 4 părți sos bolognese, 3 parti taitei de lasagna, 2 parti sos bechamel si mozzarella.

Pentru sos Bolognese am folosit un amestec de carne tocată (de porc și de vită) ceapa, usturoi, morcovi, rădăcină de țelină, roșii, suc de roșii, busuioc, vin alb, sare și piper. Toate fierte timp de câteva ore (cat mai multe, se mai poate adauga apa, carnea tre sa devina frageda, 4 h) Bine, se paote si mai putin, vreo 2 sa zicem, sau chiar 1 h, dar nu se leaga la fel, si nici aromele nu se combina la fel. Se poate folosi  si oregano sau alte condimente. Eu inca nu am mancat lasagna la restaurant si nu am reper pentru comparatie. Sosul l-am facut cu o zi inainte si l-am pastrat la frigider pentru ca dureaza ceva timp pana se face, si pe deasupra, tre sa stea si la cuptor 1 h, apoi inca juma de ora sa se raceasca si ii mult prea grea pe post de cina tarzie.

Nu am dat cantitati pentru ca le-am cam masurat ochiometric, plus ca am folosit o parte din sos pentru paste in seara in care l-am facut.

Pentru sosul bechamel am prajit o ceapa mica tocata marunt de tot in 40g  de unt apoi am pus la prajit si 40 g faina si le-am stins cu 400 ml lapte rece. Am pus putin piper si niste nucsoara (se pot pune si alte ierburi, depinde pentru ce se foloseste). Eu am pus 40 g faina si 400 ml lapte ca sa iasa un sos mai gros, ca o budinca. In functie de reteta la care se foloseste, se poate reduce cantitatea de faina.  ah da, eu am mai pus si o lingura de mascarpone, ca tot aveam prin frigider de la ceva prajitura. Sosul se fierbe vreo 15 minute amestecand in el din cand in cand sa nu se arda.

Foile pentru lasagna le-am fiert vreo 7-8 minute pana se inmoaie, apoi le-am pus in apa rece pana mi-am aranjat toate chestiile pe masa.

Odată ce am avut totul pe masă, am cubulit brânză mozzarella, proaspătă pentru a o imprastia peste sosuri între straturi.

Vezi video aici. Eu sunt leneșa sa mai explic, îmi pare rău.

Practic ordinea strasturilor este fidea carne, sos alb, carne, fidea, sos alb, carne, tăiței, carne, multa mozzarella. Eu am pus mozzarella si intre straturi. O fost buna.

Advertisements