Bun, motivul pentru care in cele din urma incep sa turui despre ziua de sambata (cand am avut ocazia sa observ un chef si un fotograf culinar in actiune, printre food bloggers) este ca am vazut pozele de la eveniment. Desi arat ca si cum mi s-o prabusit ceva pe umeri, eu de fapt eram coplesita de toate lucrurile noi din juru’ meu, that was just my focused face ūüėÄ

Cei cativa apropiati care¬†imi citesc blogu’ deja stiau ca sambata aveam sa merg la un workshop de fotografie culinara, my first ever, la Barbizon Steak House (first time ever there as well) organizat de Lumea retetelor, Reader’s Digest si F64. Nu ma asteptam sa cunosc atata lume draguta si deschisa, mai ales pentru ca i’m a n00b (my baby blog is less than 1 y o) so yeah.

Let me just tell you waht it was like for me, the newbie who didn’t know anyone AT ALL.

Am fost intampinata de Cristina care o avut grija sa ma plimbe putin pe-acolo sa ma obisnuiesc cu sala si lumea. Am intarziat putin si am pierdut the prep part, unde Chef Dumitru Bucsa prolly chopped the eggplants and patatas.  Apoi am cunoscut-o pe Andie, zee veggie, who introduced me to some of those i am secretly stalking, Brandusa de la cooking with my soul, Catalina de la kiss the cook, Cristina de la diva in bucatarie and then some more (Edith Francu,  Sorin Rusi, Cristina Anastasescu si Ioana Grigore pe care i-am vazut pe-acolo).

Now back to Chef Bucsa care in doi timpi si trei miscari o pregatit doua feluri principale (pe care apoi le-o aranjat in doua stiluri diferite, traditional vs modern/minimalist) si un desert. Acuma sincer, mie felurile astea de mancare mi-o starnit asa o pofta de mi s-o autodigerat stomacu pana am mancat, indiferent de cum erau ele puse in farfurie. Si chiar daca le-am gustat reci, eu as vrea ca ale mele sa aiba gustu ala reci :)) Noh, ce sa zic, Chef Bucsa nu-i chef la 4 stele degeaba.

Then came the tricky part, cu fotografiatu. Radu Dumitrescu, fotografu din dotare, stepped up. Prezentarea o fost destul de concentrata, cam tehnica for the technically challenged (such as myself) dar dupa primele fotografii o reusit sa ma motiveze sa experimentez cu aparatu meu mai mult and stop being a wuss. It’s SO not about the talent, it’s very much about knowing how to use your equipment and work the light and angles, cel putin la inceput.

Spre incheiere, am primit permisiunea sa gustam preparatele. Spuma de mascarpone cu capsuni was divine. I for one can’t believe it was just plain tiramisu filling, honestly, the ladies were¬†ecstatic :))

Ah right, ca si cand toata experienta n-ar fi de ajuns, abia am reusit sa ma car pana acasa with all the goodies i got.

Time to thank everyone for a great experience and a lovely time! it was awesome meeting everyone there ^_^ I wanna go again!

Advertisements