I started craving for this a while ago, so i gave it ago eventually, but i think i used the wrong mushrooms because the taste wasn’t exactly as i imagined, even though i liked how it turned out.

I used:

– 250 g of white button mushrooms (champignon )

–  large piece of parsnip

– 50 g of butter

– 4 cloves of garlic

– 1 tiny onion

– 250 ml milk

– 400 ml vegetable stock

– 20 g flour

– a few strands of thyme, a bay leaf, salt and pepper. Additionally, i used some sourcream

Directions:

1. Melt the butter, add garlic and onions sliced finely and saute for a few minutes

2. Add mushrooms and saute some more till they’re cooked through, add some of the stock and the parsnip then use blender or mixer to cream all the mushrooms and then add the rest of the stock.

3. Mix the flour withe milk and add to the soup, bring to a boil and simmer for about 10 minutes, but not before you add the thyme and bay leaf if you like the flavors

4. season with salt and pepper to taste and serve.

at least it’s light >.>

Supa crema de ciuperci 

Din pacate nu o iesit cum imi imaginam, si cred ca o sa fac si cu altfel de ciuperci. Din fericire, o fost destul de buna oricum. Ii si relativ usoara calorie-wise.

Ingrediente:

– 250 g de ciuperci Champignon

– 1 radacina mare de păstârnac

– 50 g de unt

– 4 catei de usturoi

– 1 ceapa mica

– 250 ml lapte

– 400 ml de supa legume

– 20 g făină

– cateva fire de cimbru, o frunză de dafin, sare și piper. În plus, am folosit niște smanatana

Preparare:

1. Topiti untul, adaugati usturoiul și ceapa felii si caliti-le timp de câteva minute

2. Adaugati ciupercile si lasati-le la foc mic pana cand se inmoaie suficient pentru a le putea pasa cu mixerul (10-15 minute) apoi adaugati o parte din supa de legume si păstârnacul, pasati amestecul cu blenderul si adaugati restul de supa de legume.

3. Amestecati faina cu laptele rece si adaugati amestecul la crema de ciuperci, lasati amestecul sa fiarba aproximativ 10 minute, dar nu înainte de a adăuga cimbrul si frunza de dafin, dacă vă plac aromele.

4. se condimentează cu sare și piper după gust și se servește (cu smantana 😀 si crutoane daca aveti)

Advertisements