IMG_3530

I did a post about cupcakes earlier, and i should’ve included these as well, but “i forgot.” The recipe isn’t mine, it’s borrowed from David Lebovitz, whose blog is my most reliable source of inspiration when it comes to chocolate treats.

the below quantities yield about 34-36 mini cupcakes.

Ingredients:

– 60 g dark chocolate

– 60 ml freshly brewed coffee or boiling water (i used both coffee, and instant coffee+hot water with good results)

– 115 g unsalted butter

– 150 g powdered sugar (i used a mix of white and brown sugar)

– 2 eggs (room temperature, separated)

– 150 g flour

– 20 g cocoa powder (i use dutch cocoa, dark)

– 5 g baking powder

– 5 g baking soda

– 125 ml milk+few drops of lemon juice

Preparation

1. hot water/coffee goes over teh chocolate, set aside

2. sift the flour, cocoa, baking powder and soda together

3. butter+sugar creamed together till pale and fluffy

4. add yolks

5. add chocolate+coffee mixture, mix thoroughly

6. add half the flour, mix, add all the milk, mix slowly, add remaining flour, mix till all flour is incorporated, don’t over mix

7. whip the egg whites with a few drops of lemon and pinch of salt, add to the above mix and just blend all slowly, till no more traces of egg white are to be seen in the dough, careful not to overmix

8. bake in a pan lined with muffin liners for 20-25 minutes, check for doneness with a toothpick. these had smaller domes, even though they seemed to be rising during baking, tehy kinda deflated by the time they got cold, but the texture was decent.

For frosting i used simple dark chocolate ganache.

– 100 g dark chocolate

– 100 ml heavy cream

heavy cream brought to a simmer, poured over chopped chocolate, mixed thoroughly, left to cool in the fridge for a while, whipped and piped using your own imagination.

IMG_3542

________________________________________________________________

Am omis cupcakesii cu ciocolata din postu’ de ieri, din greseala sau de lene, we’ll never know now will we? 😀

Mai jos aveti o reteta luata de pe blogul lui David Lebovitz, una dintre sursele de incredere cand vine vorba de produse care au la baza ciocolata.

din cantitățile de mai jos am obtinut aproximativ 34-36 mini prajiturele.

ingrediente:

– 60 g ciocolata neagra

– 60 ml de cafea proaspăt preparată sau apă fierbinte (am folosit atat de cafea, cat si cafea instant + apa calda cu rezultate bune)

– 115 g unt (temperatura camerei)

– 150 g zahar pudra (am folosit un amestec de alb și zahăr brun)

– 2 oua (la temperatura camerei, separate)

– 150 g făină

– 20 g cacao (eu folosesc cacao olandeză, neagra)

– 5 g praf de copt

– 5 g bicarbonat de sodiu

– 125 ml lapte + cateva picaturi de suc ​​de lamaie

Preparare

1. apa caldă sau cafeaua se rastoarna peste ciocolata maruntita si se lasa putin, apoi se amesteca pentru omogenizare si se da deoparte

2. faina, cacaoa, praful de copt și bicarbonatul de sodiu se cern împreună

3. untul + zahărul se amesteca împreună până se deschid la culoare si capata un aspect pufos (?!)

4. se adauga galbenusurile si se amesteca bine

5. se adauga ciocolata + cafeaua si se amestecă bine

6. se adaugă jumătate din făină, se amestecă, se adaugă tot laptele, amestecand usor, se adauga restul de faina, se amesteca iar pana se incorporeaza si faina, atentie sa nu amestecati prea mult

7. albusurile se bat separat cu putina sare si zemaa de lamaie si se adauga peste amestecul de mai sus, se amesteca usor, cu miscari ample de jos in sus pana cand nus e mai vad urme de albus apoi se toarna in forme de briose

8. se dau la copt la 180 grade C pentru 20-25 de minute, pentru a verifica daca sunt coapte, folositi testul scobitorii

Pentru crema am folosit un ganache de ciocolata neagra, batut

– 100 g ciocolata neagra

– 100 ml smantana

Smântâna incalzita se toarna peste ciocolata maruntita, se amesteca si se lasat la rece in frigider apoi se mixeaza pana cand capata un aspect pufos (seamana cu crema de unt).  eu le-am decorat ca pe alea dinainte, exersez miscarea aia de floare deocamdata.

IMG_3510

Advertisements